Print Friendly, PDF & Email

Beskæring træerne i lindealléen

Grundejer- og beboerforeningens bestyrelse er blevet orienteret om en kommende omfattende beskæring af lindetræerne i lindealléen (Thaaes Allé) fra Ebberød ind i Rude Skov.
Bagrunden for den kommende beskæring er, at Kommunes “Vej og Park” afdeling har konstateret, at træerne i alléen fremadrettet vil kunne udgøre en fare for færdslen på stien.
Vej og Park ønsker generelt at bevare træerne i alléen længst muligt, jf. bestemmelserne i vores for Ebberød (lokalplan 233) – men også da alleen er et væsentligt bidrag til Ebberøds miljø og historie. Bevaringen er desuden i tråd med kommunens “Strategi for træer i bycentre og langs veje”, som bl.a. fremhæver fokus på bevarelse af historiske vejtræer.
Efter gennemgang har man konstateret, at mange af træerne desværre er hule og/eller har store hulheder i stammer (tyndskallede stammer). Der er således risiko for at træernes basis, i stærk blæst ikke kan bære de høje og tunge hovedgrene (kandelabre) og dette vil udgøre en risiko for offentlig færdsel på stien. Der er senest væltet to træer på stien i 2023.
Vej og Park vil derfor skære træernes hovedgrene fra nuværende højde på omkring 8m ned til ca. 4m, for at aflaste belastningen på hovedstammerne.
Naturbeskyttelsesloven stiller krav om bevaring og beskyttelse af hule træer a.h.t. hulrugende fugle og flagermus i deres yngle- og rasteperiode. Derfor er beskæringen planlagt til blive foretaget i perioden september-oktober 2024.
Bestyrelsen/Keld Stattau